Klant
SAM
Deliverables
Digitaal platform, native mobile apps en website
Download
Website

Werken aan
zelfontwikkeling
en jouw levensgeluk

01 Challenge

Strijd tegen
eenzaamheid

Eenzaamheid of depressiviteit is een regelmatig voorkomend fenomeen. Dit zit niet enkel in het alleen-zijn, maar juist in het alleen-voelen. Het dan heeft vele oorzaken. Zo kunnen problemen op het gebied van werk, financiën en relaties op de gemoedstoestand spelen.

Dat dit probleem preventief aangepakt moest worden hadden Fleur en Mirjam, oprichters van SAM, allang bedacht. Het concept hadden zij dan ook al helemaal in hun hoofd. De vraag was echter hoe design en techniek met hun gedachten samen kunnen gaan. Gravity is gevraagd om het concept uit te werken in een simpel maar doeltreffend digitaal platform dat mensen raakt en beweegt.

02 Solution

Native app met
focus op zelfontwikkeling

Door te kijken naar de behoeftes van potentiële gebruikers, marktonderzoek te doen en hierover te brainstormen is in drie maanden tijd de SAM app gezamenlijk ontwikkeld. De SAM app is een native app (iOS en Android) met focus op zelfontwikkeling.

De app brengt, samen met de gebruiker, in kaart binnen welke thema’s winst valt te behalen op het gebied van levensgeluk. Op een persoonlijke tijdlijn is gerichte content te vinden om in balans te zijn en te blijven. Deze content is afkomstig van professionele coaches en therapeuten. Dit kunnen tips, challenges, workshops, trainingen maar ook video’s zijn. Tevens biedt het platform de mogelijkheid om in contact te komen met verschillende type coaches en therapeuten. Hoe de SAM app ervoor zorgt dat content relevant blijft? Aan de ‘achterkant’ van de app kan de organisatie zien welke content populair is onder gebruikers.

SAM app
SAM app
03

Meer dan 5000 gebruikers

De SAM app is op 1 december 2017 gelanceerd en heeft met een artikel in het bekende Flow en Happinez magazine gestaan. Ook is er in de zaterdageditie van de Telegraaf en Quote Magazine aandacht besteed aan de SAM app. Inmiddels wordt de app intensief gebruikt door meer dan 5000 gebruikers en loopt er een pilot met zorgverzekeraar VGZ.

Volgende Peijnenburg

Digitale vertaling van
de huiselijkheid en
speelsheid van het merk

Bekijk case

We are part of the Loyals Group