Klant
Nijhuis
Deliverables
Platform en website
Website

Het dataplatform voor woningcorporaties

01 Challenge

Het digitaliseren van de bouw

Alle woningcorporaties in Nederland staan voor dezelfde opgave: hoe krijgen we al ons bezit in 2050 energieneutraal? Er dient er met veel zaken rekening gehouden te worden zoals de flora en fauna wetgeving, belangen van bewoners en het uitgavenpatroon. Woningcorporaties hebben weinig zicht op hun eigen portfolio. Dit leidt tot een inefficiënt en kostbaar aanvraagproces. Elke keer wordt opnieuw dezelfde afwegingen gemaakt, terwijl 80% van alle projecten op elkaar lijkt en slechts 20% afwijkt. Om efficiënter om te gaan met de aanvragen, dient het het overgrote deel gestandaardiseerd te worden. Dat kan alleen als eerst alle informatie gedigitaliseerd wordt in een platform. Zo ontstond het intelligente dataplatform Nijver.

02 Solution

Een datagedreven platform

Nijver is hét datagedreven platform dat woningcorporaties helpt bij het onderhouden én verduurzamen van hun woningportefeuille. Realtime data brengt de huidige en potentiële staat van woningen in kaart, waarmee woningcorporaties inzichten en vertrouwen krijgen die nodig zijn om de juiste vraag bij bouwbedrijven neer te leggen. Nijver registreert en reageert hierop met een passend voorstel. Waar investeringsplannen opmaken voorheen honderden uren kostte, kan dit nu binnen een aantal clicks.

Met een druk op de knop ontvangen woningcorporaties een investeringsoverzicht waarop inzicht wordt gegeven op duurzaamheid, kwaliteit, CO2-uitstoot, huurderstevredenheid, huursom, energiekosten en leefbaarheid van de woning en buurt. Dit alles met een bijbehorende kostenbegroting.

Nijver
Nijver
03 Results

Results

Waar investeringsplannen opmaken voorheen honderden uren kostte, kan dit nu binnen een aantal clicks. Door het onderhoud- en verduurzamingsproces van woningcorporaties te standaardiseren en digitaliseren, kan de bouw sneller verduurzamen dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Misschien wel (ruim) voor 2050! Op dit moment wordt er een pilot gedraaid met een aantal woningcorporaties voor de doorontwikkeling van Nijver.

Meer weten over deze case?

Neem contact op
Volgende Zwitsal

Samen swipen naar
de perfecte
babynaam

Bekijk case