Klant
BookThat Group
Deliverables

Dé beheersoftware voor uitzendorganisaties

01 Challenge

Uitzendbureaus en vastgoedeigenaren helpen met hun beheer

In Nederland verblijven er ruim 400.000 arbeidsmigranten uit Oost-, Midden- en Zuid-Europa en dat zullen er hoogstwaarschijnlijk nog meer worden. Deze arbeidsmigranten wensen goede tijdelijke huisvesting. De verantwoordelijkheid van het beheer van flexwoningen voor deze migranten ligt onder andere bij de werkgever en uitzendbureaus. Momenteel loopt men tegen verschillende problemen aan bij het beheer van deze tijdelijke huisvestingen. Zo rapporteren beheerders bij uitzendbureaus via verschillende kanalen aan de organisatie. Hierdoor wordt het overzicht verloren en kan er minder efficiënt gewerkt worden.

BookThat wil uitzendbureaus en vastgoedeigenaren helpen met het slimmer, sneller maar ook beter beheren van huisvesting, inventaris en mobiliteit. Zo ontstond SIMA: een SaaS-platform waar alle informatie en documentatie van portfolio’s op één plek wordt verzameld. Beheerders krijgen hiermee inzicht in de actuele status van alle objecten. Uitzendbureaus kunnen op hun beurt sneller toegang tot huisvesting en inzicht verkrijgen middels één bron. Daarnaast kan er via het platform eenvoudig in- en uitcheck rapporten op basis van automatisch gegenereerde checklist worden bekeken.

Aan Gravity de opdracht om een schaalbaar en gebruiksvriendelijk platform te ontwikkelen dat faciliteert in de behoeften van deze gebruikers.

02 Solution

Vraag en aanbod bij elkaar brengen

Als geen ander weten BookThat en Gravity vraag en aanbod digitaal bij elkaar te brengen, processen te digitaliseren en te versimpelen voor de doelgroep. Zo ook in het geval van SIMA. De door Gravity eerder ontwikkelde white label software BookThat vormt hierbij de basis. Het SaaS-platform is uitgebreid met een beheertool voor vastgoed. Hierin kunnen organisaties binnen de vastgoed- en uitzendbranche hun vastgoed eenvoudig beheren vanuit één integraal systeem. Denk hierbij aan het managen van de bezetting, inzage in (management) data en het behouden en optimaliseren van de kwaliteit van de woonruimtes. Gemak, structuur, inzicht en efficiënte werkprocessen staan hierin centraal.

We zijn als eerst aan de slag gegaan met het maken van een design prototype. De huidige templates zijn conform de visuele identiteit van SIMA gemaakt en de nieuwe templates en features zijn gevisualiseerd in een klikbaar prototype. Na validatie worden definitieve keuzes gemaakt voor de technologie op basis van de features, templates en gewenste koppelingen. In de laatste fase wordt op basis van het prototype en de uitwerking in de gebruikersomgeving een werkende versie van het platform ontwikkeld. De laatste stap is de stap van oplevering.

SIMA
03

Succesvolle start

Het resultaat is een gebruiksvriendelijk en meertalig platform wat mobile en API-first is ontwikkeld. Hierdoor is het platform 24/7 vanaf elk apparaat te bedienen en makkelijk te integreren met huidige software. Momenteel heeft SIMA ruim 650 gebruikers, meer dan 3000 aangesloten locaties en zijn er 12.500+ taken aangemaakt. Onder andere uitzendgroep Covebo en internationaal arbeidsbemiddelaar OTTO Workforce maken er al gebruik van.

Achtergrondinformatie

SIMA is een startup van de BookThat Group. Al enige jaren is er een fijne samenwerking tussen hen en Gravity. Zo zijn er inmiddels drie succesvolle platformen ontwikkeld. Benieuwd naar deze cases? Lees hier meer over boekingsplatform BookThat en recruitmentplatform Heyu.

Het veranderen van processen die al 20 jaar hetzelfde zijn bij grote en internationale organisaties kan alleen als er een erg sterk en duurzaam platform staat. Gravity begreep de behoefte en filosofie voor SIMA perfect. Hierdoor zijn we samen tot een ideale oplossing gekomen.
Janic Makizodila
Founder BookThat Group

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op
Volgende Boretti

Boretti's Digital Don

Bekijk case

We are part of the Loyals Group