Klant
Triple8
Deliverables
Platform
Website

Ondertitelen van video's was nog nooit zo makkelijk!

01 Challenge

Het belang van ondertiteling

Een video is de ideale manier om de boodschap van je merk over te brengen bij de doelgroep, je kunt er meer informatie in kwijt en kan deze informatie ook nog visueel ondersteunen. Video is een effectief middel om je boodschap over te brengen, maar wist je ook dat 85% van de consumenten video’s op social media bekijken zonder geluid? Bovendien neemt de kijktijd met 12% toe wanneer video’s ondertiteld zijn (Bron: Facebook). Het is dus van belang dat je
een video voorziet van ondertiteling.

02 Solution

in 3 eenvoudige stappen je video's ondertitelen

Tot voor kort waren er geen generieke tools beschikbaar voor het ondertitelen van video’s. Triple8 brengt daar verandering in met dit innovatieve platform waarvan de naam is afgeleid van de ondertitel functie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), teletekst 888. Het tijdrovende en kostbare proces van het maken van een ondertiteling maakt plaats voor drie eenvoudige stappen: uploaden, redigeren en downloaden. Triple8 maakt gebruik van de meest geavanceerde speech to text engines waardoor de audio in de video snel en nauwkeurig wordt omgezet naar tekst. Triple8 plaatst de tekst op de juiste tijdpunten in de video en vertaalt desgewenst de gesproken taal naar het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Hiervoor wordt een zelflerende AI gebaseerde translate engine ingezet die de kwaliteit van de ondertiteling continue verbeterd.

Geen tijd om de tekst zelf te redigeren? Triple8 neemt alle zorgen weg en kan je video binnen een uur handmatig controleren en redigeren.  Zo heb je helemaal geen omkijken meer naar het ondertitelen van je video’s!

03 Results

Op de toekomst voorbereid

Naast het feit dat door ondertiteling de boodschap van een video beter overkomt, wordt ook verwacht dat ondertiteling een steeds grotere rol krijgt binnen zoekmachines zoals Google of in zoekfuncties van websites. Triple8 introduceert binnenkort ook een nieuwe functie waarmee de ondertitelde video’s eenvoudig kunnen worden geïndexeerd door zoekmachines. Hierdoor wordt er niet alleen geïndexeerd op basis van titel en beschrijving, maar wordt ook gebruik gemaakt van de inhoud van de video. Daarmee geeft deze tool een nieuwe dimensie aan searchable videocontent en kan video in de (content)marketingmix een nog meer prominente rol innemen.

"De ontwikkeling van het platform Triple8 heeft een grote maatschappelijk waarde, er zijn 1,5 miljoen slechthorenden in Nederland die ook baat hebben bij ondertitelde video’s."
Marco Groenendijk
Founder/CEO Gravity
Volgende Zwitsal

Samen swipen naar
de perfecte
babynaam

Bekijk case