Klant
Koninklijke Lemkes Groep
Deliverables
B2B bestelomgeving

Betere conversie door
retailers in bestelomgeving

01 Challenge

In een oogopslag de
gehele voorraad zien

Als Europees marktleider in het distribueren van planten heeft Royal Lemkes iedere week duizenden bestellingen te verwerken. Klanten zijn retailers in binnen- en buitenland. Maar hoe kun je er voor zorgen dat de retailer nóg beter bediend wordt? Het antwoord is simpel: een eigentijdse, intelligente bestelomgeving die gekoppeld is aan de systemen van Royal Lemkes. Zo is in één oogopslag de gehele voorraad te zien en wordt de gehele supply chain verzorgd.

02 Solution

Precies weten waar je
aan toe bent

Als retailer wil je niet te veel tijd kwijt zijn met het invoeren van een bestelling. Planten zijn vaak niet de core business van de retailer en dus is er vaak onvoldoende kennis. Zo zijn er ruim 1.500 soorten planten beschikbaar met elk hun specifieke kenmerken. Daarnaast verandert de verkoop per seizoen of door weersinvloeden en is dit per regio (soms zelf per filiaal) anders. Dat bood inspiratie om de bestelomgeving te optimaliseren tot een overzichtelijk platform waarin keuzes al gemaakt worden en met een paar klikken een bestelling geplaatst kan worden. Door een koppeling met het bestaande ERP-systeem te maken, wordt bij ieder product de voorraad getoond en zie je de beladingsgraad van een rolcontainer. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Sommige retailers krijgen liever iedere week dezelfde bestelling geleverd. Voor hen is de replenishment-module toegepast waarbij zij de mogelijkheid krijgen om iedere week dezelfde bestelling te ontvangen, geprijsd en wel. Kies je ervoor om de bestelling niet aan te passen dan wordt de bestelling de volgende dag geleverd. Toch een aanpassing nodig? Dan kan dit via het winkelwagentje eenvoudig aangepast worden. De optimalisatie van de bestelomgeving én koppeling met het ERP-systeem maakt het nog eenvoudiger om orders te verwerken.

Royal Lemkes

Meer weten over deze case?

Neem contact op
Volgende SAM app

Werken aan
zelfontwikkeling
en jouw levensgeluk

Bekijk case

We are part of the Loyals Group