Business Design

01

Business en Design

Business design is een discipline die zich bezig houdt met het oplossen van complexe business- en innovatie challenges vanuit een design mindset. Dat kan een strategie uitdaging zijn over positionering. Maar ook een bedrijfsdoelstelling over groei, een proces of ambitie om nieuwe waardevolle producten en diensten te creëren voor jouw klanten of medewerkers.

Deze vrij nieuwe discipline vindt zijn oorsprong in zowel design thinking als business thinking. Het combineert het beste van beide werelden op het juiste moment in het proces, zodat zinvolle innovatie alle ruimte krijgt. Zinvolle innovatie is hierin nooit het doel op zich, maar een middel om succesvolle producten of diensten en dus bedrijven te realiseren.

02

Stimuleren van innovatie

Business design focust zich voornamelijk op het stimuleren van succesvolle innovatie. Dat doen wij door middel van Design Thinking. Dit is een iteratieve methode waarbij  het doorgronden van behoeftes en problemen centraal staan. Ook valideren we (risicovolle) aannames door middel van experimenten en prototypes.

Om een succesvol business model te realiseren, is er een doeltreffend design nodig. Net zo belangrijk is het bepalen van de haalbaarheid en levensvatbaarheid van een nieuw idee of concept. Dit noemen we ook wel business thinking.

Daarnaast focussen wij ons ook op de proceskant van innovatie. Hieronder valt het stimuleren van draagvlak en adoptie van belangrijke stakeholders en marktspelers binnen jouw organisatie. Het is immers essentieel dat er ruimte is om te innoveren. Onze business designers zorgen er hierdoor voor dat de beste omstandigheden kunnen ontstaan voor innovatie om te accelereren.

Meer weten?

Neem contact op

We are part of the Loyals Group