Klant
GroeiGids
Deliverables
GroeiGids platform
Website

Volg de ontwikkeling van je kinderen

01

Wat is
GroeiGids?

GroeiGids is een reeks van zeven boekjes met informatie voor ouders over zwangerschap, ontwikkeling, gezondheid en de opvoeding van hun kind. De boekjes bevatten praktische tips voor de lastige momenten die je als ouders soms meemaakt.

02 Challenge

Praktische tips voor lastige momenten

GroeiGids biedt handige informatie over gezondheidszorg aan ouders en hun familie. Deze informatie is gebaseerd op hun persoonlijke situatie, omdat het voor nieuwe ouders vaak moeilijk is om precies te weten wat hun kind nodig heeft.

03 Results

De geboorte van een idee

In werkgroepen met deskundigen gingen we op zoek naar een digitale oplossing die ouders houvast zou kunnen geven. Het werd duidelijk dat het voor ouders bijzonder waardevol zou zijn als ze een plek hadden waar ze de groei van hun kinderen – gewicht, lengte en belangrijke mijlpalen zoals de eerste stapjes – konden bijhouden. Bovendien kunnen ouders in de online oplossing het gewicht en de lengte vergelijken met het nationale gemiddelde. Verder kunnen ouders video’s of foto’s plaatsen voor zichzelf of hun familie, en kunnen ze informatie over gezondheidszorg krijgen van deskundigen.

Het platform

Het platform fungeert ook als communicatiekanaal voor de GGD Amsterdam; ouders kunnen berichten ontvangen op grond van hun beveiligde gegevens. We hebben een systeem voor automatische berichten ontwikkeld dat praktische informatie en tips geeft over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen, gebaseerd op de ingevoerde belangrijke mijlpalen. Het platform heeft inmiddels een actieve basis van ruim 200.000 actieve gebruikers en in totaal 400.000 profielen met meer dan 20 miljoen ingevoerde gegevens.

Volgende Zwitsal

Samen swipen naar
de perfecte
babynaam

Bekijk case