Klant
Fantube
Deliverables
Adaptive website, Native app, API, portal
Website

's Werelds eerste
Personal Media
Platform

01 Challenge

Breng artiest en fan
dichter bij elkaar

Als professioneel artiest zijn je fans onmisbaar. Zij bepalen je succes. Of je nu Armin van Buuren, Marco Borsato of Najib Amhali bent. Een goede band met je fans is dus waardevol. Maar hoe houd je deze persoonlijk? Waar haal je de tijd vandaan om het contact met al je fans te onderhouden? En hoe bewaak je jouw privacy? Het antwoord: een Personal Media platform waar artiest en fan elkaar kunnen vinden, oftewel Fantube.

02 Solution

Verras met een
persoonlijke
videoboodschap

Een platform waarop je iemand kunt verrassen met een persoonlijke videoboodschap van zijn of haar favoriete artiest. Eenvoudig, veilig, zonder omslachtig gedoe én de mogelijkheid om later ook een reactievideo terug te sturen. Optimale interactie tussen fans en artiesten dus.

Om dit te realiseren is het platform gebouwd op de API van het Online Video Platform VIXY. Artiesten gebruiken een native app (voor iOS en Android) om persoonlijke video’s te maken en te versturen. Deze app is gekoppeld aan een adaptive website voor fans waar zij video’s kunnen bestellen of winnen. Via een op maat gemaakt dashboard kan Fantube realtime alle relevante gegevens over het platform beheren.

Fantube
03

Bereik in 136 landen

In de eerste drie maanden heeft Fantube fans bereikt in 136 landen, waaronder Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje, maar ook in de Verenigde Staten.

700+ accounts in twee weken

Binnen twee weken na de officiële lancering van Fantube zijn er meer dan 700 unieke accounts aangemaakt op het platform en zijn er meer dan 50 persoonlijke video’s gemaakt.

Eerste video verkocht voor €1.100,-

Armin van Buuren verkocht de eerste video voor een mooi bedrag van €1.100,-, geld dat bestemd is voor Muziekkids. Fans konden 24 uur lang bieden op de video, met dit winnende en hoogste bod als resultaat.

Persoonlijke interactie tussen fan en artiest is
nu écht mogelijk!
Eugène Hendrikx
Co-Founder Fantube

Meer weten over deze case?

Neem contact op
Volgende Canal Digitaal

Optimalisatie Film &
Programma aanbod

Bekijk case